Entitats Locals

Actualment, a Sant Climent Sescebes hi ha aquestes entitats:

 • Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Sant Climent Sescebes

  En un país molt castigat pels incendis forestals, Sant Climent compta amb un important parc de bombers, amb un gran potencial humà que el serveix de forma voluntària. Tot i els seus recursos materials limitats, el parc és una referència per a la resta de parcs de Girona i Catalunya. Només aquest cos de voluntaris, uns 15, són els que formen part d’aquesta associació.entitats_bombers

 • Associació de Joves

  Registrada l’11 de febrer de 2011. L’han creada els nois i noies del poble per tal de canalitzar les seves inquietuds i activitats, i poder desenvolupar els programes impulsats des de l’àrea municipal de joventut.

  Presidenta: Sra. Xènia Costaentitats_joves

  Contacte: jovesscs@gmail.com

  Facebook

 • Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola Sant Sebastià

  Amb els objectius de qualsevol AMPA, ha estès la seva activitat a manifestacions culturals que celebra tot el municipi, com ara festes de final de curs, carnaval, Sant Jordi o la castanyada. L’AMPA forma part de la ZER Requesens, de la qual formen part també les escoles de Capmany, Darnius i Espolla.

  Presidenta: Sra. Julieta Garraldaentitats_ampa

  Contacte: ampasantsebastia9@gmail.com

  Pàgina web

 • Associació de pesca l’Albera

  Creada el 22 de juny de 1999, a l’empara de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, per fomentar aquest esport, i a la vegada gestionar i regular la pesca a la riera de l’Anyet. Compta amb prop de 300 socis nominals.

  President: Sr. Jordi Costa Masó

  Contacte: elcafeter@hotmail.com

 • Associació Ullastre de Veïns i Propietaris

  Aquesta associació, nascuda i legalitzada per a defensar els interessos dels caçadors s’ha implicat a fons en el teixit social de la població, i ha acabat realitzant una de les obres amb més atractiu del municipi. Es tracta de l’arranjament del prat contigu a la Font Pudosa, el qual ha esdevingut un lloc d’esbarjo molt apreciat després que l’Associació adquirís el terreny propietat de la família Cusí, i hi hagi fet una instal·lació en la qual es permet fer foc tots els dies de l’any, cosa que el converteix en un espai modèlic en el seu gènere en el qual se celebren festes i reunions diverses. L’espai s’ha potenciat amb la plantació d’arbres, gespa, aparcament i altres serveis.

  President: Sr. Josep Maria Manera

  Contacte: jmanera2@gmail.com

 • Casal de la Gent Gran

  És un dels casals més actius de la comarca, i també un dels més (proporcionalment) nombrosos, ja que acull 165 persones grans de Sant Climent, Vilarnadal, Mollet de Peralada, Masarac, Espolla, Capmany i Cantallops. Ubicat al local municipal de la societat, utilitza també la sala d’aquesta per a les seves activitats com espectacles o cursets.

  President: Sr. Jordi Costa Dorca

  Contacte: casalggsantcliment@gmail.com

 • Comunitat de Regants de la riera de l’Anyet

  És el nom actual de l’entitat encarregada de gestionar el sistema de rec de la zona de l’horta de Sant Climent, a través d’una resclosa que recull l’aigua de l’Anyet, i que ja està documentada el 1878. El 2 d’octubre de 1905 es va constituir, amb 66 socis, el Sindicato de Riegos de la Ribera de Añet de la vila de San Clemente Sasebas. Havia arribat a tenir 87 socis en una època en què es regaven 26 ha; actualment compta amb 28 socis.

  President: Sr. Josep Guiolà Camps

  Contacte: jguiolacamps@gmail.com

 • La Concòrdia - Associació Cultural i Recreativa

  La tradició de les entitats mutualistes a Sant Climent es remunta a finals del segle XIX. El 12 de desembre de 1935 es va constituir la “Societat de Socors mutus La Concòrdia”, i dos dies després va acordar construir un edifici propi amb cafè i sala de ball. S’adquirí el terreny a dos propietaris i s’encarregà el projecte a l’arquitecte Ricard Giralt. Per problemes derivats de la guerra civil i amb el constructor, no es va inaugurar fins al 29 de desembre de 1940. El reglament va ser vigent fins als anys 80, quan l’objecte social va deixar de ser imprescindible i es va replantejar la transformació. La Concòrdia, Associació cultural i recreativa es va inscriure el febrer de 1989, i tres anys més tard (1992) va fer “donació” de l’edifici a l’Ajuntament amb la condició que el remodelés i el destinés a Casa de Cultura, i com a tal, es va inaugurar el 23 de novembre de 1996.

 • La Passió - Sant Climent Sescebes

  El Divendres Sant de 1976 es va representar per primera vegada la Passió de Sant Climent. Malgrat la precarietat, actuants i públic van sortir contents, i a l’any següent, malgrat reticències d’alguns, a aquella aventura juvenil s’hi va afegir més gent, la iniciativa va prendre cos en l’esperit de tot el poble, i s’ha vingut representant ininterrompudament cada Setmana Santa fins avui. Al llarg d’aquests anys per la Passió de Sant Climent hi han passat infinitat de persones. En determinats casos, famílies senceres. Alguns iniciadors encara figuren en el repartiment, segur que en un altre paper; ja hi ha els seus fills dient les primeres frases, o assumint papers dels “grossos”. Altres hi col·laboren amb feines tant o més importants que les teatrals. La Passió de Sant Climent té dues característiques que la fan diferent de qualsevol altra Passió. Una és el seu marc. La funció del 1976, va servir per recuperar un indret que havia estat molt concorregut a la dècada dels 30: l’Horta d’en Cusí, un espai natural a l’aire lliure (cedit anualment pel propietari) que li dona un realisme i credibilitat que no es poden trobar en cap escenari convencional, especialment en les escenes finals de la Crucifixió i la Resurrecció. L’altra, és un text propi, que es modifica cada any. Obra de diversos autors, vol explicar no només els fets que es recullen en els Evangelis, sinó també com podien haver esdevingut des d’un aspecte més quotidià els darrers dies de Crist. L’entitat es va fundar l’any 1985 per assegurar la continuïtat de les representacions, esdevenint una de les entitats més importants de la localitat. La Passió va participar en el Congrés Itinerant de Teatre Català (1990), i el Congrés de Teatre Europeu (1991), i va celebrar (2001) el vint-i-cinquè aniversari, amb una exposició que va visitar diverses poblacions. La Passió de Sant Climent ha estat capaç de convertir una inicial il·lusió juvenil, en una consolidada tradició.

  President: Sr. Ivan Morillaentitats_passio

  Contacte: lapassiosantclimentsescebes@gmail.com

 • Assemblea Nacional Catalana - ANC

  Secció territorial de l’ANC creada l’agost del 2014 per donar suport al procés sobiranista.

  President: Sr. Franc Ullastre

  Contacte: francescullastre@gmail.com

 • Esplai La Rectoria

  Per la seva ubicació dins del nucli urbà, per al respecte que hi té el poble de Sant Climent Sescebs, per la distribució dels seus baixos i patis i per la seva situació arquitectònica, nosaltres els pares i mares ho veiem com un lloc ideal per al desenvolupament de les activitats.

  Presidenta: Sra. Mercè Pou Folchlogo La Rectoria

  Contacte: esplailarectoria@gmail.com