El municipi

Sant Climent Sescebes és un dels 68 municipis de l’Alt Empordà.

  • Província: Girona
  • Comarca: Alt Empordà
  • Superfície: 24,4 km²
  • Altitud: 86 m
  • Partit judicial: Figueres
  • Gentilici: santclimentencs / santclimentenques
  • Demarcació electoral: Figueres
  • Codi Postal: 17751

Consulteu dades econòmiques i de població fent clic aquí

Sant Climent Sescebes és un municipi de l’Alt Empordà, que comprèn una bona part de la vall mitjana de la riera d’Anyet, que el creua de nord a sud. Té una superfície de 24,46 km² i es troba a una altitud mitjana de 82 m sobre el nivell del mar. Comprèn el poble de Sant Climent Sescebes, els veïnats de Vilartolí i d’Ullastre i les masies de Rebulls i dels Solers, amb l’antiga església de Santa Fe dels Solers.

Limita al nord amb l’antic municipi de Requesens, avui terme municipal de la Jonquera, a l’est amb Espolla, al sud-est amb Mollet de Peralada, al sud amb Masarac, a l’oest amb Capmany i al nord-oest amb Cantallops. Està situat en una cruïlla de camins: només a 6 quilòmetres de la N-II, i sobre la carretera que, paral·lela a la serralada de l’Albera, va d’aquesta via principal fins a Roses. Equidista 18 quilòmetres de dues sortides de l’autopista AP-7: Figueres (sortida 4) i La Jonquera (sortida 2), dues vies que les comuniquen amb l’eix viari Perpinyà-Figueres-Girona-Barcelona.

Orogràficament Sant Climent es troba als darrers contraforts de la serralada de l’Albera, i com a tal amb pujols que giravolten els 300 metres, destacant el “Corral d’en Comas” (413 metres) al costat de la Serra de Mirapols, Santa Fe i la Serra Llarga, i inicia la plana empordanesa, amb els plans de la Comillana, La font i l’Horta.

L’Anyet, que neix al “Pic dels Termes” (1.116 m) just a la ratlla fronterera, és una riera afluent de l’Orlina, que és afluent del Llobregat, el riu que acaba desembocant a la Muga. La majoria de l’any és poc cabalosa, encara que periòdicament, especialment a la tardor, experimenta puntuals crescudes. Hi ha diferents torrents, com “La pixanera”, el “Còrrec d’en Cabanes” o el d’“Ullastre”, i zones humides – només en l’època de pluges – als estanys d’en Pous, d’en Massot, d’en Cusí i dels Torlits.